Rising Star - A tehetségkutató válogatóján jártunk!

A Rising Star, amely egy izraeli formátum, de már az Egyesült Államokban is debütált, jelenleg a világ legtrendibb tehetségkutató műsora. A nézők már első pillanattól kezdve részesei lesznek a történteknek és egy ingyenes telefonos applikáció segítségével élőben szavazhatnak és döntenek az énekesek továbbjutásáról. Az előválogatások már javában zajlanak, ahol Az ének iskolájának tehetségei is sorra feltűntek. 
Már a bejáratnál Király Viktor várt minket, és perceken belül az is kiderült, hogy kis tanítványát, Radics Janit kísérte el és szurkolt nekik a szerkesztők mellett. Jani ismét kitett magáért, produkciója után pedig testvére is a bírák elé állt. Radics Fernándónak azért még van mit tanulnia öccsétől, de egyértelmű, hogy tehetséges. A két fiú nagyon reménykedik, hogy esetleg együtt jutnak majd be a műsorba.
„Véletlen vagyok itt! Megtudtam, hogy meghallgatás van és itt lakom a közelben. Gondoltam, félbe szakítom a stúdió munkáimat és lejövök, hogy a jelenlétemmel segítsem Janit" –mondta Viktor. „Teljes mértékben nyugtatóan hatott rám Viktor. Ő már Az ének iskolájában is sokat segített nekem. A tesóm szerintem nagyon jó, ha mindketten bekerülünk, akkor sem gondolnánk egymásra ellenfélként" –mosolygott Jani.
A fiúk után egy elbűvölő páros lépett elő a kulisszák mögül. Sárközi József és Sárközi Lili elvarázsoltak minket és azonnal továbbjutattuk volna őket, de az eredményt majd a nyár folyamán tudhatják meg a jelentkezők.

„Apukánktól tanultunk gitározni és jártunk a Snétberger tehetséggondozó központba" –mondta a tehetséges Lili. A páros után egyszer csak Karczagi Józsika, Az ének iskolája apró tehetsége futott be nagy villamosával. Meglepetésünkre azonban a kisfiú leült a zsűriasztal mögé és apukája állt a mikrofonhoz. A klasszikus műfajban jártas Karczagi János operaénekeseket meghazudtolóan énekelt.
„Szó sincs arról, hogy megirigyeltem volna a fiam sikereit. Egyértelmű, hogy régebben énekelek, mint ő. Nálunk nem fia, hanem apja folytatja a pályát. Őrülök, hogy ezzel a műfajjal megpróbálkozhattam és megmutathattam, hiszen 12 éve klasszikus éneklést tanulok. A magyarországi cigányság között tudtommal én vagyok az egyetlen, aki az operával próbálkozik" –magyarázta János.
Végül a furcsa nevű Nagy Apolka következett, aki tavaly a szépségkirálynők között próbálkozott és be is jutott a legszebbek közé. Fél éve azonban úgy döntött, az éneklés az ő igazi útja, és ezért próbálkozik a Rising Starban. „Mindig is az éneklés volt fontos a számomra. A szépségkirálynők között jól éreztem magam, önbizalmat szereztem. Nagyon jó lehetőségnek tartom, de nekem a zenében kell kibontakoznom, mert egy súlyos betegségből a zene segítségével sikerült meggyógyulnom" –mondta Apolka.