Rising Star - Lement az első igazi élő adás a TV2 show-jából

A zsűri egészen jól működik, de középszerű vagy hamis produkciókat is továbbjuttatott őszinte vagy megjátszott lelkesedéssel. Ott lesz a következő körben Takáts Tamás fia és egy szöszi takarítónő is. Gyémánt Valentin kezdte Gianni Morandi slágerével a show-t, itt-ott hamisan, borzasztó álpátosszal, mesterélten, teátrálisan, és még csak el sem hittük neki, hogy érti, amit olaszul dalol. Nem is érte el a 70 százalékot, tán a felét sem, de ez csak Majkát zavarta meg: „Ez erős kezdés volt, de nem jött össze" – összegezte a hallottakat. Most akkor erős vagy gyenge nyitásról van szó?
Szabó Anita egy hamburgersütödéből jött, a válogatón helyes volt, most Dollyt próbálta felülmúlni a Meghalok, hogyha rám nézel című Hungária-dallal. Rettentően izgult, de a fal 10-15 másodperccel a vége előtt felment, azaz továbbjutott, ráadásul mind a négy zsűritag mellette voksolt. Szerencsétlen nevet választott az AB Duó, legfeljebb egy gimis szintipop-banda talál ki ilyet, de el is buktak a Wake Me Up-pal, 60 százalék környékén maradtak.
Fura neveknél maradva, Kovács Gyopár is továbbment, Rúzsa Magdi-dalt próbált énekelni, de itt-ott hamis volt, és ennek megállapításához elég két év zongoratanulás. Fiatal, kedves kislány, csak a külseje, karaktere vitte tovább – mindenesetre a négy zsűritag továbbtolta, pedig biztosan hallották, hogy a hangok fele nem stimmelt, legalábbis az általunk ismert univerzumban nem. Szoptatós kismamától picit sok volt, amit Fehérvári Gábor fellépése előtt Ördög Nóra előadott, előbb a srác kockahasa láttán lelkendezetett, majd indítványozta, hogy dobja le a ruháit, és a megköszönte, hogy egy kis „dekoltázst hagyott", holott a fickón egy V-nyakú fehér trikó volt, amely öt centivel a nyak alatt kezdődött (ak képen látható - hát dekoltázs ez?) A macsó amorozónak beállított srác persze a tinilány- és nagymama-szavazatokkal vígan továbbment.
Takáts Máté apja ismert énekes, Takáts Tamás, ő a Painted Black-ket énekelte a Rolling Stonestól, ő viszonylag könnyen letudta a fellépést. Akadt olyan is, aki az Instagramra töltött fel magáról egy videót, így kapott egy esélyt: Fórizs Olivérnek nem kellett előtte a zsűri előtt produkálnia magát, egyből a LED falnak énekelt, majd a közönségnek, mert simán továbbment.
A végére egy helyes, szerény, szöszi takarítónő jutott, a másfél gyerekes, képtelenül fiatal cigányfiú mellett ő is olyan volt, akinél azt érezhette a néző, hogy itt az esély, hogy javítson életkörülményein, hogy a felmosórongy helyett inkább a mikrofont szorongathassa a közeljövőben. Az ilyen műsor ugyanis erről is szól, a tévéző azt hiszi, hogy ő is részese egy mesének, egy tehetség felkarolásának.
Majka és Ördög Nóra ezúttal már összeszokottabb páros képét mutatta, nem úgy, mint egy hete, de utóbbi mellett továbbra is a fellépők fele megszeppent kisgyereknek tűnik, magasság alapján. A zsűri szórakoztatóbb egy fokkal, mint a Voice-é volt, ahol Malek Andrea modorosságával tűnt ki, Somlóról pedig kiderült, hogy egyáltalán nem való tévés színes-szagos tehetségkutatóba. Hogy hányan kapcsoltak át Celeb vagyok-ot nézni, hogy hányan tartottak ki a show mellett, azaz a nézettségről hétfőn írunk.
Eddig a Rising Star-ban senki nem verte be a fejét az épp felemelkedő falba, és ez is valami.